Friattata ze szpinakiem i tofu.

Moja pierwsza potrawa z serem tofu. Długo zastanawiałam się co z nim zrobić, tym bardziej że jego naturalny smak nie przypadł mi do gustu, ale frittata ze szpinakiem okazała się strzałem w dziesiątkę.


Składniki:
  • 3 jajka 
  • garść szpinaku
  • naturalny ser tofu (180g)
  • sos sojowy (1 łyżka) 
  • przyprawy: czosnek, sól, pieprz


Świeży szpinak lekko poddusić i przyprawić go czosnkiem. Ser rozdrobnić w blenderze i dodać sos sojowy. Jajka roztrzepać w misce, a następnie do dodać do nich tofu, szpinak i przyprawy do smaku.
Po dokładnym wymieszaniu przelać do silikonowej formy lub innej wyłożonej papierem. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez 25 minut.

Smacznego !:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz