Czekoladowe ciasteczka z siemienia lnianego.



Składniki:
  • 80g zmielonego siemienia lnianego (do kupienia tutaj)
  • 5 łyżek mąki kokosowej (ja zmieliłam wiórki kokosowe)
  • 3 łyżki oleju kokosowego (do kupienia tutaj)
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka karobu (jeżeli nie macie, można pominąć lub dać trochę więcej kakao)
  • 1 jajko 
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 łyżki miodu


Olej kokosowy i miód rozpuszczamy w rondelku podgrzewając na wolnym ogniu. Wszystkie składniki łączymy w misce. Odstawiamy na 10 minut. Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. Z ciasta formujemy kulki, a następnie rozpłaszczamy je i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10 minut, pilnując aby się się nie przypaliły.


Smacznego ! :)

Więcej produktów z serii superfood znajdziecie w sklepagnex. Serdecznie zapraszam !

Superfood w Twojej kuchni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz