Racuchy z ricottą i truskawkami.


Składniki:
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki owsianej
  • 3 łyżki mąki pszennej razowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 250g ricotty
  • 1 łyżka ksylitolu (/cukru)
  • olej kokosowy

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Żółtka zmiksować z ricottą i ksylitolem, a następnie przesiać do tego mąkę z proszkiem i dalej mieszać. Gdy masa będzie jednolita stopniowo dodawać białko i wymieszać delikatnie. Placuszki smażyć na oleju kokosowym.
Można je podać z ulubionymi sezonowymi owocami (stąd u mnie truskawki) lub po prostu posypać cukrem pudrem czy polać miodem. Smacznego :)



Milion Smaków Truskawek - druga edycja Wiosenne słodkości!

1 komentarz: