Naleśniki ze szpinakiem i łososiem.


Składniki:
Ciasto naleśnikowe:

  • 1,5 szkl. mąki kukurydzianej
  • 2 jajka
  • 1 szkl. mleka
  • 1 łyżka oleju
  • sól
Farsz:
  • 250g mrożonego szpinaku
  • 100g wędzonego łososia
  • 100g ricotty 
  • przyprawy: sól, pieprz ziołowy, czosnek, czosnek niedźwiedzi


Wszystkie składniki na ciasto zmiksować i usmażyć naleśniki.
Szpinak rozmrozić. W rondelku rozpuścić łyżeczkę masła klarowanego i wrzucić szpinak, smażyć przez chwilę, przyprawić. Gotowe naleśniki posmarować serem ricotta, następnie ułożyć na nich szpinak i łososia. Zwinąć w rulon.
Ja polałam całość sosem czosnkowym i posypałam rzeżuchą.


Smacznego ;)

"Czas na szpinak 5!" Viva Ricotta! edycja II

2 komentarze:

  1. ależ one cudownie wyglądają, niczym dzieła sztuki! uwielbiam połączenie szpinak-łosoś. rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń