Deser z kaszy jaglanej.

Danie świetnie nadaje się zarówno na deser jak i po prostu na śniadanie.


Składniki:
  •  1/2 banana
  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • szkl. mleka 0,5% 
  • łyżeczka masła orzechowego
  • 1/2 łyżeczki kakao niskotłuszczowego
  •  pół kosteczki gorzkiej czekolady ( najlepiej mającej powyżej 70% kakao)


Kaszę jaglaną i płatki owsiane ugotować na mleku. Po ugotowaniu i wystudzeniu podzielić na dwie części i każdą z nich zblednować, jedną z masłem orzechowym, a drugą z kakao. Na dnie szklanki ułożyć pokrojone banany, następnie masę z masłem orzechowym i kakao. Posypać tartą gorzką czekoladą. Deser będzie lepiej smakować, po ochłodzeniu go w lodówce.



Jedna porcja to ok. 480 kcal.
Zobacz produkty z mojego kalkulatora kalorii

5 komentarzy:

  1. Tak pysznie i zachęcająco wygląda, że aż narobiłam sobie 'smaka' na ten deserek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. takie desery to ja rozumiem! :) w sumie najlepsze na śniadanie :D pięknie podane!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie zdrowe desery :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Prezentuje się super :) Kasza jaglana to jeden z bardziej uniwersalnych produktów.

    OdpowiedzUsuń