Spaghetti aglio e olio.

Prosty przepis na szybki i pyszny obiad. Niby tak banalny, a jakże smaczny. Myślę, że dla większości znany. ale ponieważ aglio e olio to zdecydowanie jeden z moich ulubionych makaronów, to nie mogłam nie umieścić tutaj jego przepisu :)


Składniki:
  • makaron spaghetti (z pszenicy durum)
  • 1 duża papryczka chili 
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • natka pietruszki


Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Czosnek i papryczkę drobno pokroić i podsmażyć na oliwie. Zmieszać z makaronem i gotowe ! Na wierzchu posypać posiekaną natką pietruszki.
Prawda, że proste?
Smacznego :)



2 komentarze:

  1. Wygląda baardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Już od dłuższego czasu przymierzałam się do ugotowania makaronu wg tego przepisu. Z wielką chęcią skorzystam z Twojego przepisu. :-)

    OdpowiedzUsuń