Muffiny porzeczkowe.


Składniki (na ok. 16 sztuk):
  • 1 szkl. mąki orkiszowej
  • 1 szkl. mąki pszennej razowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 szkl. mleka
  • 1 łyżka miodu
  • 2 jajka
  • 1,5 szkl. porzeczek


W misce połączyć jajka, mleko i miód. Wymieszać, a następnie dodać mąki i proszek do pieczenia. Po zmiksowaniu do gładkiej masy wrzucić porzeczki i delikatnie wymieszać łyżką. Przelać masę do foremek (najlepiej silikonowych) i włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piec 25 minut.

Smacznego !:)





2 komentarze:

  1. Cudownie się prezentują :) Nie tylko dlatego, że serduszka. Takie puszyste, z wyglądu delikatne. Z borówkami, czyli moimi ulubionymi muffinowymi owocami!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj przepraszam! widzę czarne kuleczki i myślę od razu o jagodach :) niemniej porzeczki też na pewno spełniają swoją rolę, prawdopodobnie nawet równie dobrze!

      Usuń